Tema franska revolutionen

Under veckorna 40-45 kommer vi att på samtliga lektioner i SO och svenska att arbeta med temat Franska revolutionen.
Uppgift: ni skall enskilt med hjälp av era kunskaper i historia och tidningskunkap producera en tidning om Franska revolutionen.

 Riktlinjer:  

                    * tidningen skall täcka in hela revolutionens skede och ta upp även bakgrund och följder.

                    * tidningen skall omfatta en förstasida, olika artiklar och reportage,

                       kultursida, insändarsida och en ledarsida. (ledarsida

                        för VG och MVG).

                   * innehållet skall informera, provocera, avslöja och underhålla.

                   * arbetet görs i A3-format och skrivs prydligt för hand i spalter.

                    OBS tänk på en bra sid-layout!             

                   
Arbetsområdet – franska revolutionen – Betygskriterier SO

 För att få betyget Godkänd krävs att eleven:

-Känner till bakgrunden till franska revolutionen.

-Känner till några viktiga idéer med anknytning till den franska revolutionen.

-Känner till några viktiga händelser och gestalter under franska revolutionen.

-Har kunskaper om hur franska revolutionen har påverkat världen.

 För att få betyget Väl godkänd krävs att eleven: 

-Kan redogöra för bakgrunden till franska revolutionen.

-Kan redogöra för några viktiga idéer med anknytning till den franska revolutionen.

-Kan redogöra för några viktiga händelser och gestalter under franska revolutionen.

-Kan göra en egen bedömning  av franska revolutionens idéer och resultat.

 För att få betyget Mycket väl godkänd krävs att eleven: 

-Kan på ett förtroget sätt analysera bakgrunden till franska revolutionen utifrån begrepp som upplysningen, samhällsklasser och makt.

-Kan reflektera och analysera om rätt och orätt i enskilda händelser under franska revolutionen.

-Kan på ett förtroget sätt analysera resultatet av franska revolutionen.

 LYCKA TILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0